sommar_5.jpg
Annons
Annons
Annons
Annons

Lokal Utvecklingsplan
för
Sibbarp och Dagsås!

Under 2011 har vi arbetat fram en lokal utvecklingsplan. All text och fina
bilder har blivit ett dokument som vi är stolta över. Läs mer här....

lup_2

www.sibbarpdagsas.se

Vill du bidra med material?

Här hittar du all information Du behöver!

vi valjer5.png

Info Förskola Skola

 

Sibbarps förskola

 

Sibbarps skola

Skolmaten!

Om du vill att ditt barn i förskolan och skolan skall serveras mat som tillverkas av råvaror som är
odlade/uppfödda enligt svensk miljö- och djurskyddslagstiftning skall du vända dig till skolans rektor
och be om förtryckta blanketter. Du kan också använda de blanketter som är länkade hit.

Intyg:doc
Förklaring.doc

varbylogga

 

 

Välkommen till Sibbarp-Dagsås

Mitt emellan Falkenberg, Ullared och Varberg ligger Sibbarp och Dagsås. Vi är en levande bygd som har förskola, skola och väldigt många aktiva föreningar med aktiviteter för allt ifrån minsta barn till äldsta gamla. Vare sig du vill göra ett kort eller långt besök eller kanske bosätta dig här så är du hjärtligt välkommen.
______________________________________________

 

 Sibbarp-Dagsåsrundan 2015 PDF Skriv ut

 

 

 

 

 

Bilpoängpromenad med fina priser. Startkort löses hos deltagande företag!

 

Klicka på kartan för att ladda ner i full storlek.

 

 

 
   
   
   
   
   

 

Senast uppdaterad 2015-05-21 14:07
 
ViSiDa nyhetsbrev nr 1, 2015 PDF Skriv ut

Äventyr för framtiden

 

Nu är vi på upploppet och den 10 mars spränger vi målsnöret. Projektet Äventyrsskogen avslutas. Arbetet med Upplevelsebygden Sibbarp/Dagsås går vidare; förhoppningsvis kompletteras föreningsarbetet med ett ”bygdebolag”. Vi startade ur viljan att rädda skolan i Sibbarp. Flera tusen ideella timmar har lagts ner av folk i bygden.

Föreningens, Vidare med Sibbarp/Dagsås (ViSiDa), arbete har stått på tre ben: att ställa i ordning skogenatt stärka skolan och förskolan genom profilen äventyrspedagogik och att stimulera bygdens näringsverksamhet.

Ett resultat av projektet och föreningens arbete är att skogsområdet nordväst om Carussedammen är iordningställt med vandringsstigar och eld- och rastplatser. Där finns en tipi som rymmer ett 60-tal personer, inredd med eldplats, bänkar och bord. Lokalen används för utövande av äventyrspedagogiken och för sammankomster av olika slagHör av er till någon i styrelsen om ni vill hyra tipin.

En förvaltningsplan för skogen är klar och kommer att distribueras. Snart är en skylt på plats vid busskuren i Sibbarp som visar inom mot Äventyrsskogen. Vid skogen finns en skylt med karta som visar området.

Ett 10-tal lärare är utbildade i äventyrspedagogik. Skolledare från olika delar av Sverige har besökt Äventyrskogen och intresset är stort för vårt arbete.

Loggan för bygden Sibbarp/Dagas finns nu också på en bygdeflagga. 

Rapporten om projektet publiceras snart på Jordbruksverkets hemsida.

Föreningen ViSiDa fortsätter att sköta Äventyrsskogen enligt förvaltningsplanen så den kananvändas av skola och förskola i första hand men också av alla andra som kan ha glädje av den. Vi hoppas att ett lokalt, icke vinstdrivande aktiebolag, ska bildas som grund för fortsatt utveckling av bygden. Så snart förberedelserna är klara så kallar vi till möte i Bygdegården.

Evenemang som Höstmarknaden och Sibbarp/Dagsåsrundan fortsätter att utvecklas och fler arrangemang ligger i planeringen. 

Vårt eget svar på Konstrundan på Österlen, Sibbarp/Dagsåsrundan, rullar på den 23-24 maj. Det ser ut som att lokal puben i Folkared, The Red Fox, öppnar samtidigt.

Boka helgen! Den som vill visa upp sin verksamhet hör av sig till  Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen  eller på mobil 0706-109088

Förra året kommenterade en tillresande besökare Rundan:

-Sibbarpsandan verkar vara lika energisk som Gnosjöandan, fast roligare!

Logotypen som vi tagit fram för bygden finns nu också på en lokal flagga. Varumärket Sibbarp/Dagsås Upplevelsebygden har etablerats och arbetet med att stärka varumärket fortsätter. Vi ser fram mot att Varbergs kommun ska hjälpa till att vårda och utveckla arbetetsom lagts ner av medborgarna i Sibbarp och Dagsås.

Stort tack från oss alla till oss alla som varit med och jobbat! Nu spottar vi i nävarna för fortsatt kommer att hjälpa till arbete för Sibbarp/Dagsås.

 

Styrelsen för ViSiDa

Agneta Lindblom Hulthén, ordförande ( Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen ),  Jonas Inghammar ( Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen ), Elisabeth Nicholson ( Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen ),  Katarina Sundvall ( Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen ) och Kjell Stensson ( Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen )

 
ViSiDa nyhetsbrev nr 3, 2014 PDF Skriv ut

Full fart i Äventyrsskogen

Barnen från skolan och förskolan i Sibbarp har tillsammans med sina lärare haft både nöje och nytta av Äventyrsskogen hela hösten. Med äventyrspedagogiken kan de flesta ämnen utövas i naturen. När skolan höll öppet hus visade barnen inte bara upp sina färdigheter inomhus. De hade ordnat ett eget äventyr ”Älgjakten” för de besökare som ville pröva på.
Även barnen i Spannarps skola kan nu dra nytta – och nöje – av Äventyrsskogen. En dag i veckan har de ha såväl slöjd som idrott i Sibbarp.
Många studiebesök har vi haft, bland annat av pedagoger, områdeschefer och rektorer från Göteborg. Intresset och entusiasmen har varit stor för hur vi jobbar. Vi kunde bara önska att Varbergs politiker och Barn- och utbildningsförvaltningen kunde visa samma intresse.
Medlemmar från föreningen Vidare med Sibbarp/Dagsås har deltagit i en nationell konferens, ”Småskolor i utveckling”, arrangerad av Hela Sverige ska leva. Där sprudlade av idéer och engagemang och enda smolket i bägaren var att få veta att skolpolitiker på det flesta andra orter stöttar och uppmuntrar sina skolor mer än vad som sker i Sibbarp. På andra orter får de små skolorna extra tilldelning. I Varbergs kommun drogs småskoletilläggen in.
Vi har jobbat på också med det praktiska. Inne i tipin är grillarna på plats och en är placerad utomhus. Den utomhus får användas av allmänheten om man har med sig egen grillkol och lämnar platsen i gott skick. Både tipin och grillplatsen har använts flitigt. De som vill använda tipin vänder sig till någon i föreningsstyrelsen. Snart är en skylt på plats utanför tipin som berättar om området och på dörren till skjulet kommer att finnas ett anslag med ordningsföreskrifter och kontaktuppgifter.
På söndagar ordnas gemensam träning, ”Gårdsfys”, i skogen under ledning av Kristina Vannerberg, Torkel Jönsgård, för dem som vill hålla sig i form.
Höstmarknad arrangeras i år igen på Tuvagård, med ännu större uppslutning än förra året och med sedvanlig tävling i bästa mjuka kakan. Skolbarnen hade loppmarknad till förmån för skolresan och det gick över förväntan.
Nu har uppbyggnadsarbetet i projektet gått in slutfasen och övergår i permanent verksamhet efter årsskiftet i regi av Vidare med Sibbarp/Dagsås. Föreningen jobbar bland annat med att ta fram profilmaterial. Vi återkommer i nästa nyhetsbrev med förvaltningsplan för skogen och visionerna inför framtiden. Planerna på föreläsningar i lokal ekonomi är inte skrinlagda och blir verklighet så snart vi pustat ut efter julhelgen.
Och till sist en önskelista inför julen. Den har bara en enda punkt: VED. Hjälp oss med ved! Alla snälla lokala tomtar som har ved att avvara och har möjlighet att placerar den i vedskjulet i Äventyrsskogen kommer att få vår eviga tacksamhet.

Tills vi hörs igen, önskar vi God Jul och Gott Nytt år till oss alla, mycket god vilja och en massa ved!

Projektgruppen för Äventyrsskogen Sibbarp

Cecilia Ahlstedt, Agnes Hulthén, Anna-Lena Svensson

Vi tror att fler vill vara ambassadörer för skolan och bygden och vi behöver fler hjärnor och händer som hjälper till i föreningen Vidare med Sibbarp-Dagsås (ViSiDa). Medlemsavgiften är 150 kr för enskild och 250 kr för familj. Bg: 183-1783. Uppge namn, adress, telefon och mailadress så att vi kan hålla vårt medlemsregister uppdaterat. Kontakta Agneta Lindblom Hulthén Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen för mer information.    

 
ViSiDa nyhetsbrev nr 2, 2014 PDF Skriv ut

Nu springer vi med alla benen

Fågelholkarna som skolbarnen snickrat med hjälp av kunniga veteraner är på plats i Äventyrsskogen. Inflyttningen har börjat och i en del holkar piper det redan.

Tipin är också på plats efter imponerande frivilliga arbetsinsatser. Att resa den var ett äventyr i sig, men lyckades till sist med hjälp av sex personer, två stegar och en lastmaskin. Enda skadan som uppstod var när en av de frivilliga fick ett fallande hänglås i örat.

Tipin är inredd med bord och bänkar.

Undervisningen är i full gång för stora och små. Att använda äventyrsskogen i sitt arbete är redan vardag för skol- och förskolebarnen. De är belåtna med att ha blivit uppmärksammade i ett radioprogram. En helgkurs i äventyrspedagogik har genomförts med deltagare från hela landet. Sådant sätter Sibbarp på kartan.

Skola och förskola har första tjing på att använda tipin, men vi hoppas att så många som möjligt ska få glädje av den. Vi kommer snart med regler för hur det ska ske, så att olika grupper inte kolliderar med varandra. Tills förvaltningsplanen är klar, så går det bra att prata med Agnes Hulthén (0705-617341 eller Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen ).

Som de flesta förhoppningsvis vet vid det här laget står arbetet på tre ben: Äventyrsskogen, utbildningen för pedagoger och företagsamverkan.

Äventyrsskogen med sina i dubbel mening utmärkta stigar används redan.

Sex pedagoger blir sista helgen i maj klara med sina 15 högskolepoäng. Sex stycken deltar helgen innan i en så kallad ryggsäcksutbildning: en kurs i äventyrspedagogik med sikte på yngre barn. Bra jobbat också i den delen!

Företagsbenet i arbetet har trampat på lika flitigt. Kontakter har knutits och idéer har blommat vid företagarluncherna i Bygdegården sista fredagen i månaden. Vi slipar på utveckling av det arbetet till hösten. Sibbarp/Dagsåsrundan då folk i bygden och tillresande besöker företag, verksamheter och sevärdheter är en frukt av företagssamverkan.

På gång är Öppen skog som inträffar på nationaldagen den 6 juni. Sång och flagghissning vid Bygdegården kl. 13.30 i regi av föreningsrådet, sedan hälsas alla välkomna till Äventyrsskogen, där vi visar och berättar. Tipspromenad och kokkaffe över öppen eld utlovas.

Föreningen har planer på att dokumentera matkulturen i bygden. Har du tips, idéer eller recept, kontakta Agneta Lindblom Hulthén (0346-91355, 0706-304796 eller alh2bredband2.com).

Vi säger inte längre ”snart syns resultat av vårt arbete”. Nu kan vi säga att mycket är klart och fungerar.  

Många ska ha stort och varmt tack för att vi kommit så här långt. Skogsteamet har gjort ett otroligt jobb. Veteranerna som hjälpt barnen snickra fågelholkar och få dem på plats lika så.

Alla som snickrat, röjt, släpat, skrivit ansökningar, skänkt virke, grus och annat, satsat arbetstimmar och gott humör, bokfört, utvärderat och klurat ut lösningar på omöjliga problem, ska veta att de är tackade, älskade och uppskattade. Fast än är vi förstås inte färdiga. Vi har bara börjat. Fler vill vi bli. Gå med i Vidare med Sibbarp/Dagsås. Medlemsavgiften är 150 kr för enskild och 250 kr för familjer. Bankgirot är 183-1783. Styrelse efter årsmötet är Agneta Lindblom Hulthén, ordförande, Jonas Inghammar, Elisabeth Nicholson, Kjell Stensson och Katarina Sundvall, ledamöter.

 ViSiDa

 Styrelsen och arbetsgruppen för ideella föreningen Vidare med Sibbarp/Dagsås

 

Senast uppdaterad 2014-06-16 19:55
 
Sibbarp-Dagsåsrundan PDF Skriv ut

 

 

 

 

Dessa företag har under helgen Öppet Hus och samtidigt som du besöker dem kan du delta i en bilpoängpromenad med fina priser sponsrade av bygdens företag. Startkort löser du i Sibbarps bygdegård där du också får en karta och ytterligare information. 

Från bygdegården kan du även åka guidad tur med häst och vagn genom byn
med stopp vid Asmunds källa.

I bygdegården kommer det att finnas servering och hantverksförsäljning.

Klicka på kartan för att ladda ner i full storlek.

 

 

 

Senast uppdaterad 2014-05-24 08:46
 
Årsmöte PDF Skriv ut


 

Varmt välkomna till årsmötet för den ideella föreningen

Vidare med Sibbarp-Dagsås

Vi träffas i Elisabeth och Phil Nicholsons bryggeri, Folkared 15
(mitt emot före detta lanthandeln) tisdagen den 22 april kl.19.00. 2014.

Utöver årsmötesförhandlingarna har vi en del spännande att berätta om planerna för framtiden.
Fika blir det förstås också. 

Styrelsen för Vidare med Sibbarp-Dagsås

 

Senast uppdaterad 2014-04-08 17:31
 
ViSiDa nyhetsbrev nr 1, 2014 PDF Skriv ut

Äventyrskogen mot ljusare tider

Första tranorna har siktats och vi går mot ljusare tider. Våren strävar på och det gör arbetet med tipin också. Virke till slanor och stöttor har skänkts av Jonas Torbiörnsson. De första avverkades i början av februari. Skogsteamet har jobbat och slitit med avverkning och barkning. Det är många vi vill utnämna till bygdens hjältar.
Stort tack till dem och stort tack också till Släryds grus som bland annat ställt upp med just grus, till Lennart Christiansson som donerar träd att användas som lekstockar och till Sibbarpsrevyn som donerar sittunderlag.  
Fågelholkarna som eleverna i skolan tillverkat med hjälp av pensionärsföreningen är snart på plats med hjälp av pensionärsföreningen.
Att så många velat delta i arbetet på olika sätt värmde som bäst när vintern kändes som segast. En del har nämnts här men ingen är glömd och när arbetet är klart ska alla bli ihågkomna.
Den som har något, aldrig så litet, att bidra med är välkommen att höra av sig till Agneta Lindblom Hulthén på Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen eller 0706-304796.
Projektet innehåller mer än pedagogiken och Äventyrsskogen. Företagarnätverket har kommit igång och träffas för lunch med erfarenhets-, tanke- och idéutbyte i Bygdegården sista fredagen i månaden kl.12.00. Alla är välkomna. I maj hoppas vi att Sibbarpsrundan ska locka besökare till bygden, då olika företag och aktiviter får möjlighet att presentera sin verksamhet. Det är ett sätt att börja bygga bygdens varumärke starkare.
Föreningen Vidare ned Sibbarp-Dagsås deltog i det stormöte som Föreningsrådet arrangerade i Bygdegården. Vår intention är att kunna harmonisera de initiativ vi tagit i föreningen och det som ingår i våra projektmål med andra initiativ som tas i bygden.
Vi vill påminna om logotypen som tagits fram som en del i marknadsföringen av bygden. Den har designats av Phil Nicholson:
“Bågarna är en symbol för våra gröna berg och kullar och så finns ju alla sjöar och hav”
Loggan presenterades i förra numret av Sidan och vi kommer inom kort att informera om hur den görs tillgänglig och hur den kan användas.
Just nu arbetar vi med budgeten för projektet, som löper ut i december i år. Vi vill säkerställa en fortsättning och därför håller styrelsen på att se över möjligheten att söka nya medel från olika finansiärer.
Skogsdagar för att arbeta vidare med Äventyrsskogen håller vi den 15 mars och 12 april. Skogsteamet och andra intresserade har lagt ner många ideella timmar, mycket jobb men vi behöver fler händer och hjärnor om det ska bli riktigt bra. Du som tycker att skolan och bygden behöver stöttning och hjälp att utvecklas: Ställ upp!
Inga hjältedåd eller speciella färdigheter krävs. Vi har en plan för jobbet och en arbetsledning som delar ut uppgifter efter vars och ens förmåga. Trevligt sällskap och kaffe kokt över öppen eld utlovas.

ViSiDa

Styrelsen och arbetsgruppen för ideella föreningen Vidare med Sibbarp/Dagsås

Senast uppdaterad 2014-03-26 14:33
 
Så blir visionen verklighet PDF Skriv ut

I februari planerar vi en Visions-föreläsning med workshop i bygdegården i Sibbarp. Den vänder sig till företagare och föreningsmänniskor och till alla andra som har en vision som de vill göra verklighet av:

Att formulera sin vision
Att formulera delmål och mål
Att nå delmålen och målet
Att förverkliga visionen

Allt till självkostnadspris.

Vi återkommer med mer information på hemsidor, face-book, nyhetsbrev och SiDa:n.
Om du vill veta mer om Visions-övningen redan nu så kontakta Agnes Hulthén på 0705 – 617341 eller Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen .


VAD LÄR SIG BARNEN I FÖRSKOLAN OCH SKOLAN?
MASSOR!

På skolans och förskolans hemsidor finns bilder, bloggar och annan rolig och intressant information om barnens vardag och framsteg.
Du kan följa barnens och undervisningens utveckling på hemsidorna www.sibbarpsforskola.se  och www.sibbarpsskolan.se

 
ViSiDa nyhetsbrev nr 3, 2013 PDF Skriv ut

Rena ketchupeffekten i Äventyrsskogen
Hoppas ni haft vägarna förbi Äventyrsskogen, för nu händer det grejer. Vi har rapporterat om att föret varit lite trögt i portgången, men plötsligt händer det massor - rena ketchupeffekten.

Tipin (begagnad – ny hade vi inte råd med) är inköpt av föreningen Vidare med Sibbarp-Dagsås. Det stora indiantältet hoppas vi ska vara på plats i Äventyrsskogen i början av nästa år, men vi behöver hjälp. Nya slanor till tältet är nödvändiga: nio stycken rejäla och ett antal mindre. De rejäla ska vara 8,20 m och de mindre ska vara 5,5 m i färdigt skick. Vi har redan donatorer som erbjudit oss att hämta trävirke på deras fastigheter men vi behöver fler. Har du ett rakt träd att avvara, så kontakta föreningen.

Vi kommer att skriva ett nyttjandeavtal mellan skolan och förskolan och föreningen, men tipin är inte tänkt enbart för barnen. Längre fram hoppas vi andra, såväl företag som privatpersoner, kan få glädje av den.  Äventyrsskogen utvecklas enligt planerna. En samlingsplats håller på att bli färdig. Lite längre in i skogen är stigar och ytterligare mindre samlingsplatser påbörjade. Om någon undrar över det blå repet som är uppsatt i en del av skogen, så är det till för att förskolebarnen ska veta var de kan ströva fritt.

Förskolebarnen och skolbarnen har redan haft spännande aktiviteter i Äventyrsskogen. Stora och små barn har hjälpt till med arbetet i skogen. Arbetsdagarna i skogen har kommit igång och flera ska det bli. Vi behöver bli fler som sätter till lite av sin fritid om projektet ska utvecklas. Vi ska informera och annonsera i så god tid som möjligt, så att alla goda krafter som vill hjälpa till, kan hjälpa till.

Höstmarknaden på Tuvagården blev en mysig tillställning trots tråkigt väder. Sockerkakstävlingen lockade många tävlande och auktionen gav en liten peng till föreningen. Nästa gång blir det fler klasser i kaktävlingen. Vinnare blev Meja Sundvall, Felicia Ahlberg och Gunvör Ausgeirsson .

Pedagogerna har haft sin första utbildningshelg och är redan igång med att omsätta äventyrspedagogiken i verksamheten.

Föreningen jobbar med en programplan med evenemang och begivenheter som vi hoppas ska vara till glädje, intresse och nytta för bygden. Vi vill till exempel dra igång nätverksträffar för företagare i området. Eftersom folk ändå behöver äta, så har vi tänkt oss lunchträffar i bygdegården i Sibbarp sista fredagen i varje månad med start i januari. I februari planerar vi en Visions-föreläsning. Mer om det om du vänder på bladet.

Vi tror att alla – nåja, nästan alla – vill vara ambassadörer för skolan och bygden och vi behöver fler hjärnor och händer som hjälper till. För tillfället är det faktiskt fler utanför Sibbarp och Dagsås än invånare här, som är medlemmar i föreningen Vidare med Sibbarp-Dagsås (ViSiDa). Medlemsavgiften är 150 kr för enskild och 250 kr för familj. Bg: 183-1783. Uppge namn, adress, telefon och mailadress så att vi kan hålla vårt medlemsregister uppdaterat. Kontakta Agneta Lindblom Hulthén Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen för mer information. Och du som har ett eller flera raka träd att undvara som vi kan göra tipi-slanor av kontaktar också Agneta L H på e-post, på 0706 – 304796 eller 0346 – 91355.    
Projektgruppen för Äventyrsskogen Sibbarp

Cecilia Ahlstedt , Agnes Hulthén,  Anna-Lena Svensson

 
ViSiDa nyhetsbrev nr 2, 2013 PDF Skriv ut

 

En skolstart att glädjas åt

Höst är det enligt almanackan, vare sig vi vill eller inte. Även om vi hellre säger sensommar så har ett nytt skolår börjat och barnen är tillbaka i förskola och skola. Många tänker säkert tillbaka på den intensiva tiden när vi kämpade för skolan och gläds åt att det återigen är skolstart i Sibbarps skola.

En bidragande orsak till att skolan räddades var Leaderprojektet med Äventyrsskogen. Det är inte bara skolan som drar igång, det gör även arbetet med att färdigställa Äventyrsskogen i Sibbarp. Vi hoppas och tror att den ska bli en stor tillgång för alla barn i förskola och skola, men också för alla andra som bor i bygden.

Vi får många frågor om vad som sker med projektet, eftersom inte allt syns utåt. Vi lovar att det arbetas aktivt på många olika plan. Föreningen ViSiDa bildades i våras och är den organisation som äger projektet. Styrelsen brottas mest med blanketter, skattefrågor, försäkringar och tillstånd. Philip Nicholson har hjälpt oss med en ny logga för bygden. Den pryder det här nyhetsbrevet. Logotypen kan användas av olika föreningar i bygden som så önskar. Det är bara att lägga till en underrad med föreningens namn.

I tidningen SiDa:n kommer mer information om projektet. Vi vill få fler barn till bygden, till skola och förskola och nu kommer det också att finnas möjlighet att åka skolskjuts från Tvååker! Har ni vänner och bekanta som är intresserade, så be dem höra av sig till projektledarna så berättar vi mer. De första förskollärarna ska gå igenom sin utbildning i äventyrspedagogiken i september.

Tre nya broschyrer är under produktion. De ska också finnas tillgängliga på respektive hemsida: en för förskolan, en för skolan och en för Äventyrspedagogiken. Hör av er till oss, så förmedlar vi till alla som är intresserade! Skolans och Förskolans hemsidor, liksom Sibbarp/Dagsås´ uppdateras med samma material.

En skogsplan håller på att upprättas och ett skogsteam är bildat. Jens Gustafsson, Patrick Huijskens, Ingvar Håkansson, Mattias Kjerrman, Roger Pedersen och Anders Sjööarv är vana att arbeta i skog och kan leda de föräldrar och bybor som vill arbeta ideellt. Projektet har en överenskommelse med Göteborgs stift, ägaren till skogen, fram till 2018. Under hösten kommer det med jämna mellanrum planeras in "skogsdagar" dit alla är välkomna för att hjälpa till. Närmare information kommer inom kort.

Vi har arbetat intensivt under våren/sommaren. Det har varit en och annan byråkratisk och verklig sten att välta ur vägen, men nu är vi färdiga att möta alla föräldrar och andra intresserade i skogen under hösten. För den som vill veta mer eller vill ställa upp och hjälpa till är det bara att höra av sig till oss i projektgruppen.

Veta mer går det också att få den 5 oktober på höstmarknaden på Tuvagård kl. 13.00 – 17.00. Då presenterar bygdens företagare sig och sina produkter och då informerar vi också om projektet Äventyrsskogen. Välkomna dit!

Föreningen Vidare med Sibbarp-Dagsås (ViSiDa) behöver fler medlemmar, som bidrar till barnens och bygdens utveckling. Medlemsavgiften är 150 kr för enskild och 250 kr för familj. Bg: 183-1783. Uppge namn, adress, telefon och mailadress så att vi kan hålla vårt medlemsregister uppdaterat. Kontakta Agneta Lindblom Hulthén Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen för mer information.

Arbetsgruppen och styrelsen för ViSiDa

Senast uppdaterad 2013-12-02 17:58
 
ViSiDa Nyhetsbrev nr 1, 2013 PDF Skriv ut

Nu börjar äventyret i Sibbarp

 

Hur går det? När börjar det? Frågorna är många om äventyrsskogen. Många vill hjälpa till. Den som spanar bland träden vid Carussedammen kan inte se så mycket äventyr ännu, men arbetet är i full gång. Pappersexercis och praktikaliteter ska till för att projektets formella krav ska uppfyllas. 

 

I mars hölls första årsmötet med ideella föreningen Vidare med Sibbarp-Dagsås (ViSiDa), som ”äger” projektet.  I föreningen fattas de formella besluten. Lokala styrelsens roll är att hantera formalia. Den är inte inblandade i det praktiska arbetet mer än andra intresserade i bygden. Det praktiska sköts av en arbetsgrupp. För utåtriktad kommunikation svarar en medie-/marknadsföringsgrupp.  Lisbeth Johansson uppdaterar hemsidorna.

 

Arbetsgruppen: Cecilia Ahlstedt, Agnes Hulthén, Anna-Lena Svensson

Föreningsstyrelsen: Jonas Inghammar, Agneta Lindblom Hulthén, Elisabeth Nicholsson, Kjell Stensson och Katarina Sundvall

Medie-/marknadsföringsgruppen: Sofia Arvidsson, Eva Inghammar, Eva Romeborn och Emma Öberg

 

Vi samarbetar med Andreas Gustavsson, förskolechefen, när det gäller lärarnas förutsättningar och möjligheter. Han ansvarar gentemot Varbergs kommun. Ett kursråd bildas på förskolan och skolan för lärarnas delaktighet och inflytande. Johan Gavare blir anställd utförare att leda skogsarbetet och utbildningen. Lena Stensson sköter ekonomin. 

Vi har deltagit i utbildningar ordnade av Leader Halland och vid möte i bygdegården har närboende informerats om vad som ska ske i äventyrsskogen.

 

Företagsverksamhet är en del av projektet. Konkreta förslag om hur detta ska fungera kommer till hösten. Vi hoppas att du som är företagare vill bidra med idéer och insatser.

 

Kunskap och kompetens om det mesta finns i bygden.  Praktiska insatser av föräldrar och andra kommer att behövas, så snart planerings- och organisationsarbetet satt sig. Vi ser fram mot mycket roligt och nyttigt samarbete. Vidare med Sibbarp-Dagsås är en levande organisation och både den och arbetet kommer att förändras under resans gång. 

 

Uppmaning:

Vi mejlar ut nyhetsbrev framöver och lägger ut på facebook-gruppen ”Vi som bor i Sibbarp-Dagsås”. Vill någon ha dem i pappersform ordnar vi det. Skicka din e-postadress (eller adress) till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen   så hamnar du på sändlistan.

 

Vi påminner om att vi firar skolavslutning den 13 juni med ett besök i äventyrsskogen i Svenstorp i Lindberga. Hör av er för mer information till Anna-Lena Svensson 0733-704608.

 

                                            Glad sommar! önskar styrelsen och arbetsgruppen för ViSiDa

 

 

Senast uppdaterad 2013-12-02 17:58